23 Aralık 2010 Perşembe

MİCROSOFT WORD 2007 EKLE MENÜSÜ

MİCROSOFT WORD 2007 EKLE MENÜSÜ
  • Sayfalar Grubu
         

          Kapak Sayfası : Biçimlendirilmiş çeşitli kapak sayfaları ekler.
          Boş Sayfa : İmlecin bulunduğu konumdan yeni bir boş belge ekler.
          Sayfa Sonu : Bir sonraki sayfayı geçerli konumda başlatır. Örneğin; başlığı, alt konuları düzenlenmiş bir belgede sonradan belgenin herhangi bir yerine yazı eklendiğinde sayfanın  düzeni bozulur. Ancak sayfa sonu kullanıldığında araya herhangi bir belge eklenmesi durumunda başlık sayfanın başında ise yine başka bir sayfanın başında bulunur.
  • Tablolar Grubu 
           

          Belgeye tablo ekler veya çizeriz. Tablo eklendiğinde Tasarım ve Düzen adında durumsal sekme gelir. Buradan tablo ile ilgili bütün değişiklikler yapılabilir.
          Bir yazıyı tabloya dönüştürebiliriz.Bunun için öncelikle yazı seçilir ve tablo sekmesinden "Metni Tabloya Dönüştür" seçeneği tıklandığında varolan metin tabloya dönüşmüş olur.
          Ayrıca bu gruptaki "Hızlı Tablolar" seçeneği ile de belgemize hazır tablo şablonları ekleyebiliriz.
  • Çizimler Grubu
         

          Resim : Belgeye dosyadan resim ekleyebiliriz.Resim eklendiğinde Biçim durumsal sekmesi gelir. Buradan resim ayarlarını, resim stilini, resmin konumunu ve boyutunu ayarlayabiliriz.Belgeye eklenen resmin yanına yazı yazabilmek için resim üzerinde sağa tıklayıp "Metni Kaydırma" seçeneğinden "Kare" seçildiği takdirde yazıyı yazabiliriz.
          Küçük Resim : Word belgesinde kayıtlı kendi resimlerinden ekleyebiliriz.Küçük resim eklendikten sonra yine Biçim adında durumsal sekme gelir.
          Şekiller : Dikdörtgen, daire, ok, çizgi, akış grafiği simgesi ve resim yazısı gibi hazır şekiller ekleyebiliriz.Şekil eklendiğinde Biçim adında durumsal sekme gelir. Buradan şeklin stilini, gölge efektlerini, 3-B efektlerini konumunu ve boyutunu değiştirebiliriz.
          Smart Art : Bilgiyi görsel olarak ifade etmek için kullanılır.Grafik listelerden ve işlem diyagramlarından Venn diyagramları ve kuruluş şemaları gibi daha karmaşık grafiklere kadar uzanan farklı grafikler ekleyebiliriz.
          Grafik : Verileri göstermek ve karşılaştırmak için kullanılır. Sütun, çizgi, pasta, çubuk, alan vb. grafik şablonları bulunmaktadır.
  • Bağlantılar Grubu
         

          Köprü : Web sayfası, resim, e-posta adresi veya programa yönelik bir bağlantı oluşturur.Örneğin; google yazısına köprü eklediğimizde belirtilen web sitesi açılacaktır.
          Yer İşareti : Belgede belirli bir noktaya ad atamak üzere yer işareti oluşturulur.
          Çapraz Başvuru : "Tablo 6" veya "8.sayfaya gidiniz" gibi çapraz başvurular ekleyerek başlık, şekil ve tablo gibi öğelere başvurabiliriz.
  • Üst Bilgi ve Alt Bilgi Grubu
         

          Üst Bilgi : Belgeye üst bilgi eklenir. Bir sayfaya eklenen üst bilgi belgenin bütün sayfalarına otomatik olarak uygulanır. Çeşitli üst bilgi şablonları vardır.
          Alt Bilgi : Belgeye alt bilgi eklenir. Bir sayfaya eklenen alt bilgi belgenin bütün sayfalarına otomatik olarak uygulanır.Çeşitli alt bilgi şablonları vardır.Bu şablonda sayfa numarası ve isim vardır.
          Sayfa Numarası : Belgenin istenilen yerine sayfa numarası eklenir veya kaldırılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder